Toimintaohjeet koronavirusepäilyssä

Jos epäilet koronavirusinfektiota, ole puhelimitse yhteydessä OYS:n ympärivuorokautisesti palvelevaan neuvontanumeroon (call center)  08 315 2655.​

Jos olet matkustanut alueella, jossa on todettu koronavirustartuntoja ja sinulle tulee äkillisen hengitystieinfektion oireita kuten kuumetta, yskää ja hengenahdistusta kahden viikon kuluessa alueelta paluun jälkeen, ota yhteyttä puhelimitse:

Oulunseudun yhteispäivystys: 08 315 2655, ympäri vuorokauden

Siikalatvan terveysasema: 040 713 3661, klo 8-16

Muista suojata suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.

Jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan, katso ajankohtaiset toimintaohjeet Mehiläisen verkkosivuilta.