Palvelut koronaepidemian aikana

Käytäthän kirurgista suu-nenäsuojaa aina asioidessasi tiloissamme.

Vastaanottopalvelut

Kaikki yhteydenotot terveysasemalle vain puhelimitse.

Tästä linkistä pääset vastaanottopalveluiden sivulle, josta löydät puhelinnumerot ja aukioloajat

 

Kaikilla siikalatvalaisilla on käytettävissään maksutta Mehiläisen digiklinikka 24/7. Voit kirjautua Oma Mehiläinen -sivustolle tietokoneellasi käyttäen verkkopankkitunnuksia tai ladata älypuhelimeen sovelluksen Digiklinikassa asioimista varten.

Digiklinikassa voit asioida sekä kiireellisissä että kiireettömissä asioissa ja saat yhteyden sairaanhoitajaan tai lääkäriin vuorokauden ympäri. Lisätietoja Digiklinikasta saat Mehiläisen sivuilta.

Suun terveydenhuolto

Suunterveydenhuolto toimii Pulkkilan ja Rantsilan osalta normaalisti. Hammashoitoon tullaan terveenä ajanvarauksella.

Peruthan aikasi, jos sinulla on infektio-oireita.

Et voi asioida suunterveydenhuollossa, mikäli sinulla on edes lieviä flunssan oireita tai olet ollut lähikontaktissa henkilön kanssa, jolla on todettu koronavirustartunta tai henkilön, jolla on hengitystieinfektion oireita ja/tai kuumetta (yli 37,5), jotka ovat palanneet ulkomailta 14 vuorokauden sisällä.

Ylähengitystieinfektiopotilaiden särkypäivystysajat varataan puhelimitse ja hoidosta sovitaan yksilöllisesti.

Suunterveydenhuollon päivystys virka-ajan ulkopuolella: Särkypäivystys on arkipyhinä ja viikonloppuisin klo 10 – 15 Oulussa osoitteessa Aapistie 3, puh. 044 7036 426. Muina ajankohtina soita suoraan OYS:n yhteispäivystykseen, puh. 08 315 2655.

 

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut

 Äitiysneuvolapalvelut jatkuvat käyntien osalta pääosin Pulkkilan neuvolan tiloissa, mutta perhevalmennuksia ei toistaiseksi järjestetä ryhmämuotoisesti. Lastenneuvolapalvelut toimii normaalisti. Rantsilassa lastenneuvolapalvelut toimivat Suopellon päiväkodin tiloissa.

Epidemian leviämisen estämiseksi toivotaan, että neuvolaan ei tultaisi koko perheen voimin. Mikäli perheessä on hengitystieinfektio-oireita, olethan yhteydessä terveydenhoitajaan ennen vastaanottoa.

Koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto toimii normaalisti.

Siikalatvan lapsiparkki -toiminta on käynnistynyt uudelleen. Myös neuvontaa ja tukea perheille on saatavilla. Yhteyttä voi tarpeen mukaan ottaa perheneuvolaan, perheiden sosiaalipalveluihin tai voi jättää yhteydenottopyynnön palveluohjauksen sähköpostiin: palveluohjaus@siikalatva.fi.

Lastensuojelun, perheiden sosiaalityön sekä perheneuvolan ja nuorisopsykiatrian palvelut jatkuvat ennallaan. Vastaanottokäyntejä korvataan tarvittaessa etävastaanotoilla. Kiireellisissä, välitöntä sosiaalipalvelua vaativissa tilanteissa voi soittaa sosiaalityön virka-ajan päivystysnumeroon 0407731760.

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Mielenterveys- ja päihdepalveluissa avohoito jatkuu. Vastaanotot voidaan hoitaa myös etänä. Sovi hoidostasi ja yhteydenpidostasi oman työntekijäsi kanssa ja ole yhteydessä ensisijaisesti siihen yksikköön, jossa olet hoidossa.

Mielenterveyspalvelut ovat avoinna  tukea tarvitseville ajanvarauksella.

Ajanvaraus puhelimitse: p. 040 676 5947 takaisinsoitto

Ajanvaraus avoinna: ma-to klo 8-15, pe klo 8-13

Päihdepalveluissa korvaushoitopotilaiden vastaanotot jatkuvat normaalisti.

Rantsilan tukikeskus jatkaa toimintaansa normaalisti.

Virka-ajan ulkopuolella akuutin psykiatrisen hoidon tarpeen kohdatessa soita Rantsilan tukikeskukseen, puh. 040 1719 173

 

Aikuisten sosiaalipalvelut

 Sosiaalitoimisto on avoinna ajanvarauksella. Mahdollisuuksien mukaan suosimme palveluiden tarjoamista puhelimitse tai muita sähköisiä yhteyksiä hyödyntäen.

 

Ikäihmisten palvelut

Palvelukeskusten harraste- ja virkistystoiminta sekä paikan päällä tapahtuva ohjaus ja neuvonta on keskeytetty, mutta ikäihmiset saavat neuvontaa ja ohjausta puhelimitse.

Päiväkeskusten toiminta on keskeytetty. Asiakkaiden tarvitsemat välttämättömät palvelut järjestetään muulla tavoin ja heille on ilmoitettu henkilökohtaisesti tästä.

Kotihoidossa palvelu- ja hoitosuunnitelman mukaisiin käynteihin saattaa tulla muutoksia. Käyntejä saatetaan yhdistellä tai joitakin käyntejä peruuttaa. Muutoksista ilmoitetaan asiakkaille etukäteen. Välttämättömät palvelut turvataan. Etäpalveluita ja hyvinvointiteknologian käyttöä lisätään.

Läheisten vierailut Rantsilan terveyskeskussairaalaan, tehostetun palveluasumisen yksikköihin (Koivulehto, Pihlajisto, Pohjantähti ja Vaarintalo) sekä palveluasumisen yksiköihin sallitaan erillisten turvaohjeiden mukaisesti. Olethan yhteydessä yksikköön vierailusta sopimiseksi.

Vieraile vain terveenä.
Mikäli Sinulla on vähäisiäkin flunssa- tai vatsaoireita, siirrä vierailuasi.
• Pese tai desinfioi kädet asumisyksikköön tullessasi. Ulkona tapahtuvia vierailuja suositellaan edelleen säiden salliessa.
• Käytä koko vierailun ajan kirurgista suu-nenäsuojainta asukkaidemme terveyden suojaamiseksi.
• Pese tai desinfioi kädet suu-nenäsuojaimen riisumisen jälkeen.
• Vältä turhaa liikkumista asumisyksikön sisällä suojellaksesi asukkaita.
Vierailijoiden määrä suositellaan pidettäväksi pienenä, 1-3 vierailijaa kerrallaan.

Asiakasohjauksesta soitetaan asiakkaalle ennen kotikäyntiä ja varmistetaan kotikäynnin toteutumista. Tarvittaessa hoidetaan asioita puhelimitse ja etäyhteyksillä.

 

***
Tiedotetta päivitetty  1.7.2021  /em