Suun terveydenhuolto

Hammashoitolat toimivat Pulkkilan ja Rantsilan terveyskeskuksissa sekä Kestilän hyvinvointipisteessä.

Huomioithan, että vastaanotolle tullaan terveenä. Muistathan perua kiireettömän hammashoitoaikasi, mikäli sinulla on flunssa tai flunssan oireita.

Huolehditaan käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä ja vältetään tarpeetonta odotusta vastaanoton tiloissa.

www.ilovesuu.fi

www.facebook.com/hammaslaakariliitto

Ajanvaraus

040 7133 662 maanantaista torstaihin klo 8 – 15.30 sekä  perjantaisin ja aattopäivinä klo 8 – 15.

Särkyajanvaraukset klo 8 – 10 välisenä aikana, paitsi yllättävissä tapaturmissa tulee heti ottaa yhteys hammashoitolaan.

Hammashoidon ajanvarauksessa on käytössä takaisinsoittopalvelu. Teidän ei tarvitse jonottaa puhelimessa, vaan voitte jättää numeronne automaattiin ja ajanvarauksesta soitetaan teille takaisin. Automaatin antama takaisinsoiton kellonaika on viitteellinen.

Jos haluatte peruuttaa ajan, voitte soittaa ajanvarausnumeroon ja jättää automaattiin viestin, jossa kerrotte selvästi nimenne, syntymäaikanne ja ajan minkä haluatte peruuttaa.

Päivystys virka-ajan ulkopuolella

Särkypäivystys on arkipyhinä ja viikonloppuisin klo 10 – 15 Oulussa osoitteessa Aapistie 3, p. 044 7036 426. Muina ajankohtina soita suoraan OYS:n yhteispäivystykseen, p. 08 315 2655.

 

Milloin päivystykseen?

Esimerkkejä tilanteista, jotka saattavat vaatia kiireellistä ensiapua:

  • suun avausrajoitus
  • suu ei mene kiinni
  • nielemisvaikeus
  • hammastapaturma, esim. pysyvän hampaan irtoaminen tai tapaturma johon liittyy hengitys-, nielemis- tai suun avaamisvaikeuksia
  • verenvuoto esim. poiston jälkeen, jos suu tuntuu täyttyvän nopeasti verellä
  • kova kipu, johon särkylääke ei auta
  • särky estää nukkumisen
  • rikkoutunut kiinteä oikomiskoje, joka pistää, eikä tilannetta saa helpotettua esim. purukumilla tai oikomisvahalla pehmustamalla
  • voimakas turvotus, johon liittyy hengitys- tai nielemisvaikeuksia tai korkea kuume

Hoidon tarpeen kiireellisyys arvioidaan puhelimessa.

Opiskelijoiden hammashuolto

Suun terveystarkastukseen voi varata ajan kerran opiskelujen aikana. Ajan tarkastukseen suuhygienistille saa viimeistään kahden kuukauden kuluttua yhteydenotosta. Alle 18-vuotiaat saavat ajan heti kun on vapaita aikoja, ilman pitempää jonotusta.

18 vuotta täyttäneiltä peritään normaalit hammashoidon terveyskeskusmaksut. Maksu peruuttamattomasta käyttämättä jätetystä hoitoajasta 15 vuotta täyttäneiltä on 50,80 €. Alaikäisten laskut menevät huoltajan nimellä.

Hoitoonpääsy suun terveydenhuollossa

Käytössä on keskitetty puhelujen vastaanotto- ja soittopyyntöjärjestelmä, johon jätettyihin soittopyyntöihin vastataan saman päivän kuluessa.

Terveydenhuollon ammattihenkilön suorittama hoidon tarpeen arviointi toteutuu 1 – 3 vuorokauden kuluessa.

Särkypotilaat pääsevät hoitoon vuorokauden sisällä.

Kiireettömän ajan suuhygienistin vastaanotolle saa 6 vuorokauden sisällä sekä hammaslääkärin vastaanotolle keskimäärin 3 viikon sisällä.